torstai 29. tammikuuta 2015

Pusuhuulet Korresilla...

Näin ihanan värinen lopputulos on vain jaettava. Korresin ihana Liquid lipstick sävyssä Rasberry on löytänyt paikkansa uutena asennepunanani. Ei kuivata, pysyvyys loistava. Kestää hyvin tiukemmankin fysioterapian juomisineen. ;)

Kuvan laadussa ei hurraamista, onneksi kiilto välittyy...

Rajauksena käytetty ikivanhaa Oriflamen huultenrajauskynää sävyssä Ginger. Epäilempä käyneeni strategisista paikoista huultenympäryksiä läpi valokynällä...

Jos tämä ei ole asennetta, niin mikä ?:)

tiistai 27. tammikuuta 2015

Tilauksessa luonnonkosmetiikkaa Cosmeryasta

Cosmeryasta sain vihdoinkin aikaiseksi tehdä pienen tilauksen. Käytin hyväkseni Nonnula- blogista löytämäni etukoodin, jolla sai 15% alennuksen kaikista tuotteista. Tarjoushaukkana kaikki tuotteet oli jo valmiiksi alennettuja. Laskun loppusummaksi jäi n. 30€. Sillä sai mukavan määrän "tuikitarpeellisia" meikkejä... Postikuluja ei ollut kampanjan mukaisesti.

Etukoodilla sain jo ennestään alennetuista tuotteista yli 5€ alennusta...

Paketin mukana tuli esite, mutta ei ikävä kyllä yhtään näytettä...


Tilauksen teko sujui kivuttomasti.. Lähinnä selasin tarjouksessa olevia tuotteita, jotka oli helppo löytää niille varatuista kategorioista. Asiakaspalvelusta sain ystävällisen vastauksen tilauksen tehtyäni kun huomasin unohtaneeni laittaa c/o osoitteen. Tämän vaihto onnistui asikaspalvelusta. 

Paketin suurimpana yllättäjänä oli Cuccio Manhattan Mayhem- kynsilakka, jonka glitterit olivat juuri sitä, mitä olin etsinyt. Peittävyys jo yhdellä kerroksella oli todella hyvä. Varma valinta mikäli etsii kunnon glitteriä. Paheellinen varpaankynsilakka! ;)

Myös Benecosin Natural duo baked luomiväri sävyssä Celebrate yllätti pigmentillään. Näppärä myös siinä, että duon vaaleampaa väriä voi käyttää poskipäillä valoa tuomaan. Ruskea on sopivan kylmä, jopa hieman harmahtava. Olisiko tämä jopa se taupe, jota en vieläkään tunnista.. ;)


Laveran Charming rose 05 esittäytyy

Laveran Charming Rose 05 hurmaa tuoksullaan. Vieno kukkaistuoksu ja ihana hohtava persikkapinkki lopputulos. Pigmenttiä on hyvin ja hohtoakin on arkeen sopivasti. Paletissa on peili sekä sivellin poskipunan alla. Näppärä lisä meikkaukseen.

Eniten odotin Benecosin Natural trio blushia sävyssä Fall in love. Petyin. Jauhoinen tuntu ja väriraidat paletissa on sen verran kapeat, että värien yksittäinen käyttö on hankalaa. Kasvoille saakka tuote ei ole vielä päässyt.

Benecosin kulmakynä on ollut kokeilussa. Vaaleaan tukkaani sävy on hieman liian tumma ja varsinkin ilman muuta meikkiä. Kynä on kova, josta pidän. Entuudestaan omistan Couleur Caramelin kulmakynän, jonka liian pehmeää jälkeä kammoan sen aiheuttaessa paakkuja kulmakarvoihin. Tämän kynän kanssa sitä pelkoa ei ole. Värin intensiiviyttä on helppo säädellä sen mukaan kuinka kovaa painaa.

Yhteenvetona voin todeta shoppailun Cosmeryasta olleen onnistuneen. Ystävällinen asiakaspalvelu kruunasi tilauksen teon. Näytteitä olisi ollut kiva saada, jotta uusia tuotteita olisi voinut kokeilla. Sukellus luonnonkosmetiikan pariin kun ei ole niin helppoa. Sivuilta oli helppo etsiä tuotteita ja varsinkin alennuksessa olevat tuotteet löysin näppärästi. Nonnulan alennuskoodi toi lisäiloa! Tilaan jatkossakin !

tiistai 20. tammikuuta 2015

Kauan kaivattu kosmetiikkalähetys...

Kyllä, elämässä on suurempiakin ja vakavampiakin asioita kuin kosmetiikka. Minä tiedän, satuin menettämään kävelykykyni ja itsenäisen elämäni. Kivuista puhumattakaan...

Blogini tarkoitus on kuitenkin keskittyä pääasiassa niihin positiivisempiin asioihin ja varsinkin kosmetiikkaan. Ja juuri sillä terapeuttisella otteella. Kuvat ei ole priimaa, kuten ei toimintakaan, mutta suoraan sydämestä se tulee.:)

En ole käynyt omassa kodissani alkukesän jälkeen, joten olin innoissani kun sain tietää saavani sieltä talvivaatelähetyksen. Kosmetiikkavarastoistani kehtasin neuvoa anoppikokelaalle myös erään kätköni. Iloni oli suuri kun paketti saapui...

Paketti oli asiaankuuluvasti paketoitu...


Pieni kurkistus jo sisältöön ja ilahtuneita kljahduksia....


Eikä, nääkin on täällä!?! :D

Kerros kerrokselta ihanuuksia...

Mun ehdottomia lemppareita....

Ja paketin sisältö on ehtymätön...


Kyllä, kun elämältä tippuu pohja, voi pienetkin asiat todella sykähdyttää.. KELA kyllä haluaa sitä ja tätä . Monet arkeen liittyvät asiat kuten talous ja työ mietityttävät ja aiheuttavat unettomia öitä.. Mutta nämä kullanmurut kyllä toivat hymyn huulille pidemmäksi aikaa..

Osaatko eläytyä tunteeseen?;)

torstai 15. tammikuuta 2015

Toimintaterapiaa: kahvinkeittimen puhdistus

Kuten olen tainnut jo aiemmin mainita, niin pyrin joka päivä jonkinlaiseen itseni aktivointiin oman jaksamisen rajoissa. Havahduin netissä pyöriessäni, että kahvinkeittimen syväpuhdistus olisi hyvä kokeilu. Ohjeet netistä ja toimimaan. Lähteenä toimi Kotilieden ohjeet.

Vanhemmillani on parempiakin päiviä nähnyt Moccamasteri, jonka uskon saaneen vain epäsäännölisesti puhdistustoimia...
Kotilieden ohjeissa kerrottiin kahvinkeittimen puhdistamisen mahdollisesti vaikuttavan koneen ääneen, energiankulutukseen ja kahvin tippumisen nopeuteen. Lika keittimessä voi olla peräisin kahvista, jolloin se on rasvapohjaista tai vedestä, jolloin kyseessä on kalkki-saostumia.

Aseenani käytin tiskiharjaa, talouspaperia, astianpesuainetta, etikkaa ja soodaa.

Kalkkisaostumiin tehoaa happoa, joten laitoin reilun mukillisen vettä ja reilu mukillinen etikkaa vesisäiliöön. Annoin keittimen käydä vähän aikaa ja sitten pysäytin laitteen ja annoin vaikuttaa. Lopulta käynnistin laitteen uudestaan. Keitin tämän jälkeen pari pannullista vettä huuhdellakseni vehkeen.

Harmaa vesi ja sakka pohjalla - vielä soodankin huuhtelun jälkeen!:/


Välillä pesin tiskiharjan kanssa pannun ja kannet. Talouspaperilla pyyhin vesisäiliön pohjan ja ulkopinnat.

Sooda oli rasvan vihollinen. Litraan vettä laitoin 3 rkl soodaa ja taas sama systeemi läpi. Annoin käydä hetken, sammutin ja annoin vaikuttaa. Lopulta käynnistin uudelleen. Viimeiseksi keittelin pari pannullista vettä läpi keitintä huuhtaisemaan.

Kyllä, asian olisi voinut kertoa niin paljon lyhyemminkin. Pidetään tätä tekstiä tämän päivÄn terapeuttisena toimintana..;D

Kuinka usein peset oman kahvinkeittimesi?

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Korresia Strawberrynetistä

Korres on minulle vieraampi merkki. Lähinnä olen tutustunut sarjaan muiden blogien kautta. Ainakin Siamese Lipstick-blogista tunnisteella Korres löytyy mukavasti luettavaa ja sieltä sainkin innostuksen kokeilla sarjaa.

Vapaasti suomennettuna. Korres on kreikkalainen sarja, jonka juuret löytyvät Ateenan ensimmäisestä homeopaattisesta apteekista. Ensimmäisen tuotteen kerrotaan olleen aromaattinen yrttinen siirappi hunajan ja aniksen kera. Tänä päivänä tuotteita on yli 500.

Korresilla on neljä arvoa ( jälleen vapaasti suomennettuna)
- luonnosta kehitettyjä, huipputason aktiivi aineosia
- kliinisesti testattuja
- miellyttävä tuoksu
- järkevästi hinnoiteltu

Tuotteissa omaa silmää miellyttää tyylikkäät pahvipaketit kauniilla kuvituksella sekä tekstillä paketin sisällä, joka kertoo Korresin historiasta. Itse meikkipaketit ovat tummat ja valolle heijastavat. Tarkemmin katsottuna muovissa erottuu juonteita. Näitä paletteja kehtaa esitellä naistenhuoneessa!

Omaan ostoskoriini löysi tiensä 'Zea mays blush luminous finish/velvety texture' sävyssä 47 Orange brown. Tarjouskorissa oli kaksi poskipunaa alle 10€ hinnalla, joten toisen sai äiti.
Poskipuna tuntuu satiiniselta, hienoista kimallusta jää iholle. Kuitenkaan sävytys ei ole liian oranssinen, mutta ei myöskään ruskea. Juuri sopiva kevyeen meikkiin ja monitoimituotteena.


'Wild rose compact powder brightening/flawless finish' sävyssä wrp6 oli hieman tummempi kuin osasin odottaa. Puuterinen koostumus, jonka peittokykyä voi kerrostaa. Vieno tuoksu jää iholle ja pinta tuntuu sileälle. Ei liian pakkeloidun oloinen kuitenkaan. Koko kasvoille tuotetta en ole vielä kerinnyt kokeilemaan.

Viimeisenä löytönä oli vahvalla asennevärillä houkutteleva 56 eli Rasberry- sävyssä oleva huulikiilto. 'Antioxidant/long-wearing/intense colour liquid lipstick', jonka luvataan olevan mm. vesipohjainen ja pitkäkestoinen. Tuote oli kaikkea tätä. Mieleeni nousi termi kiiltopuna, mutta en sitten tiedä. Sutaisin väriä heti kädelle ja pigmenttiä jäi poispyyhkimisenkin jälkeen. Tuntu huulilla oli miellyttävä.

Voikun nyt tulisi jotain menoja, että voisi näitäkin kokeilla "ihan ihmisten ilmoilla"!;)

Mitä itse pidät Korresin tuotteista?

27.1.2015
Lisätty kuva sävyistä iholla...


Vasemmalta oikealle
Compact powder sävyssä wrp6
Blush sävyssä 47
Liquid lipstick sävyssä Rasberry




sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Lämmittävä porkkanakeitto

Karppisiskojen blogista löytyi mitä mainioin ja helpoin resepti porkkanasosepussien käyttöön. Tuumasta toimeen! Ja toki mukaillen. ;)

Koska kuntoutuminen takaisin työelämään on jokapäiväistä, pyrin tekemään " toimintaterapeuttista" toimintaa kuten lukeminen, pienet kotityöt, ruuan laitto jne päivittäin. Haaste fysioterapiastakin on heitetty- kauppareissu osittain kävellen ( pyörätuoli tulee toki mukaan) ja ostosten teko mieleisen reseptin aineosaluettelon perusteella...

Porkkanasosekeitto on ehditty tehdä jo muutaman kerran. Ja ihan onnistuneesti.

Porkkanasosekeitto   (Karppisiskojen alkuperäinen resepti)
Pussi porkkanasosetta
2-3 sipulia
Pari valkosipulinkynttä
Voita
Suolaa
Mausteita maun mukaan- chili& lime, intialainen maustesekoitus, kaneli
Kermaa

Kuullota paloiteltu sipuli voissa, lisää muut mausteet paitsi suola. Pyörittele. Lisää porkkanasosepussi ja täytä tyhjä pussi vedellä, jotta saat rippeetkin mukaan. Lämmitä kuplivaksi. Lisää suolaa maun mukaan ja kunnon loraus kermaa. Kiehauta. Anna muhia. :)

Reilusti sipulia, joukossa myös punasipuli.

Intialainen maustesekoitus, chili&lime sekä kaneli sipulien joukkoon ja pyöritetään kattilassa

Lisää joukkoon porkkanasose ja vedellä lantrattu pussin jämä.

Kiehauta. Suolaa joukkoon!

Lisää kerma ja anna muhia.


Pakkaseen on varattu vielä useampi sosepussi uusia maustamiskokeiluja varten. Sipuliset sattumat tuntuvat mukavilta hampaissa ja kolmesta valkosipulinkynnestä ei tullut liian tujua makua keittoon. Mutta näin flunssakaudella toivottavasti ne sipulien tuomat hyödyt saatiin talteen.. ;)

Mieli jo kehittelee uusia maustekoktaileja... Inkivääriä ?

torstai 8. tammikuuta 2015

Varastojen kätköstä: Dermosil Cool-tip eyecream

Kun kyseessä on kuitenkin kuntoutumista edistävää kirjoittelua eikä viimeisien trendien perässä kipittämistä, päädyin kirjoittamaan tuotteesta, joka ei ole enää Dermosilin valikoimissa. Harmi!

Omistan paljon kosmetiikkaa, josta osa taitaa olla jo "vuosikerta-mallia". Luotan nenääni ja käytän tuotteet vaikkakin parasta ennen- päivä olisi jo ohittunut. Outo haju tai tuntu saa tuotteet toki siirtymään kohti roskista.

Löysin Dermosilin cool- tip eye creamin äitini avustuksella varastoistani ja ihastuin. Silmänympärysten hoito tuntuu usein ylitsepääsemättömän raskaalta, sillä voidetta tulee liikaa, sitä menee silmään tms. Nyt silmänympärysvoiteen levitys taitaa olla suosikkitehtäviäni.. Tämä on syrjäyttänyt myös muut silmänympärysvoiteet käytöstä.



Tuote on näppärässä tuubissa, jonka ihanin osa on sen viileä metallinen pää. Koosmutus on kevyen voidemaista ja hyvin imeytyvää. Erityisen ihmeellisiä tuloksia en ole vielä havainnut, mutta lähinnä koen apua tulleen juuri kosteutuksen suhteen. Levittelen voidetta innolla ja hartaudella nauttien viilennyksestä. Ja tietenkin aamuin illoin!;)

Inci ja ihme-pää!;D

Joten, jos varastoistasi löydät kyseisen silmänympärysvoiteen niin kokeile! Voit vaikka ihastuakin..:D

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Rauhaisaa vuotta 2015!

Kuten kuuluu, on vuoden vaihtumisessa jotain maagista, jotain lupaavaa. "Tänä vuonna onnistuu nekin  asiat, mitkä eivät edellisvuona onnistuneet"- asenne leijailee ilmassa. Mikäs siinä - pääasia, että jaksaa yrittää ! :)

Joku viisas on joskus sanonut, että vain sillä on merkitystä mitä tekee kun on kaatunut. Ei siis kaatumisella itsellään. Eikä varmaankaan silläkään ole merkitystä montako kertaa on kaatunut, vaan sillä että toistamiseen päättää nousta ylös ja jatkaa..

Aina ei jaksa. Eikä tarvitsekkaan. Omaa kehoa kuuluu ja pitää kuunnella. Miksi ei hetken voisi hengähtää, vaikka makaisikin maailman suurimmassa kuralätäkössä suu täynnä mutavelliä? Jos silloin ei pysähdy edes hetkeksi, niin ei voi myöhemmin muistaa miltä pohjalla todella tuntui. Silloin ei osaisi eikä muistaisi iloita siitä hetkestä kun on ansiokkaasti onnistunut.

Haluaisin oppia mittaaman ajan kupillisilla hyvää teetä, hiljaa tippuvilla lumihiutaleilla, koiran hännän heilutuksilla. Tai hyvinä hetkinä, jolloin todella olen läsnä imien itseeni sen hetken tuomaa onnea. Sillä vain sillä hetkellä on silloin merkitystä..

Olen ihastunut uuteen YouTube kanavaan Sprout and Blossom, jonka mukaan aamutkin voivat olla ZEN! Erään videon lopuksi löysin minua koskettavan ajatuksen, joka voisi kuvata matkaani kohti hetkiä, jolloin vain olen itse itseäni varten. Läsnä. Hetkessä.