sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Vanhan Rauman aurinkoinen pyörätuolivaltaus

Vietin yhden parhaimmista viikonlopuista sairastumiseni jälkeen ( jonka vuosipäivää "sain juhlia" toukokuussa) kuntoutuksesta löytämäni uuden ystäväni kanssa. Ehkäpä rehellisesti sanottuna kaikista parhaimman!
Kun kaksi blondia sekä railakas huumori saatetaan yhteen on luvassa vain nopeasti vaihtuvia mielialoja, kuplivaa puhetta sekä sähläilyä.



Vietimme aurinkoisen päivän Vanhassa Raumassa pyörätuoliemme kera. Mukulakivet ja kivijalkaliikkeet toivat haastetta, mutta ainakin osasta selvittiin. Ihastelua riitti, sillä usealla ikkunalla oli koristeluja, pelargonioita. Huomasin myös innostuneeni kujista!?!















Piipahdin niin luomukaupassa, kuin muutamassa vaateliikkeessä. Osin pystyn jo toteuttamaan unelmaani ja kävelemään lyhyitä matkoja ilman tukea. Vaateliikkeisin kapuamisessa punnittiin todellista shoppailu-tahtoa. Ikäväkseni pyörätuolissa istuva ystäväni ei niihin päässyt. :/


Onneksi myös margaritat maistuovat raskaan päivän jälkeen Amarillossa. Omani otin toki kurkkuna - ihan nesteitä poistavan vaikutuksen takia. ;)

Varmalla rintaäänellä voin siis todeta - jokaisella pilvellä ON kultareunuksensa ja huonoistakin tapahtumista seuraa jotain hyvää... Minä löysin ystävän!

Oletko itse löytänyt pilvien kultareunukset? Mitä ihastelet kaupunkikierroksilla?

tiistai 26. toukokuuta 2015

Luksusta hiuksille - Leonor Greyl öljyhoito hiuksille

Ostan harvoin normaalihintaisia tuotteita, sillä kaappini pursuavat hyvistä tarjouksista ( ainakin omasta mielestä ;)). Pitkä blondattu tukkani on kärsinyt jo vuosia värjäyskierteestä ja itkua purkkatukan takia on väännetty kerran sun toisenkin. Ostin jo vuosia sitten luksustuotteena pitämäni Leonor Greyl Huile palmen kun näin kampaajalla mitä se todella teki hiuksilleni.



Olen käyttänyt sitä niin pikaisena hoitona kuin yön ylikin hiuksissani. Yleensä levitän öljyn hiuksiini aamupäivällä ja sutaisen sotkunutturan kun tiedän viettäväni päivän kotona. Pullossa oleva öljy sulaa vesihauteessa ja levitän sen nuukaillen ja tuoksusta nauttien hiuksiini. Tuoksu on se mistä nautin eniten. Toki lopputuloskin on hyvä. Luksuksen tunnekin on hyvin aito.




Pullon ulkonäkö jo itsessään viestii luksuksesta ja itsensä hemmottelusta. Lupailee hyvän olon hetkiä.  Katselin www.feelunique.comista, että tuote on vielä myynnissä vajaaseen 39€ hintaan. Itse kiinnitin pakkauksessa siihen huomiota, että inci lupasi 98% olevan öljyjä. Selkeämpää vastausta en paketista löytänyt. 
Löysin onneksi www.leonorgreyl-usa.comista incin.
**Cocos Nucifera (Coconut) Oil, **Sesamum Indicum Seed Oil, *Buxus Chinesis Seed Oil, **Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, *Parfum (Fragrance), **Schinziophyton Rautanenii Kernel Oil, **Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Propylene Glycol, BHT, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Citric Acid, Limonene, Benzyl alcohol, Linalool, Citronellol, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal
*Origin Natural **Certified BIO






Ostaisinko öljyä uudestaan? Tuoksun ja elämyksen takia kyllä. Uskoisin kuitenkin, että voisin löytää vastaavanlaista tuoksuelämystä sekä tehoja edullisemmiltakin merkeiltä ja vielä puhtaammalla incillä. 

Omistatko itse luksustuotteeksi määrittelemisiä tuotteita? 

torstai 21. toukokuuta 2015

NaturOli pyykinpesuaine- kevään lemppari!

Vielä toistaiseksi asuessani vanhempieni luona olen saanut tärkeän vastuuhenkilön roolin- vastaan pyykin pesusta. Pyykin pesu on aina ollut kivaa (outoa?!?) ja varsinkin nyt kun sitä saa tehdä omaan tahtiinsa ja pyykkiä pääsee kuivattelemaan narulle ulos. Sain myös toivomani "pyykkiämpärin". Ideana hyvinkin yksinkertainen, eli tiputan puhtaat pyykit suoraan koneesta vatiin, jonka kahvoista kantamalla ( lörpsöä muovia ja painuu kasaan ) vien kaiken pyykin kerralla sinne mhin ne ripustan.  Jo vuosia kannoin pyykkiä parissa erässä sylissäni tiputellen pikkupyykkiä lattialle...

NaturOli Extreme 18x Soap Nut Liquid Detergent Cleaner Unscented oli pitkään iHerbissä wishlistilläni ennenkuin uskalsin tilata. Oma pullo on kotona käyttämättömänä, mutta tämän kevään olen pääasiassa kaikki pyykit pessyt tällä aineella vanhempien luona. Uusi pullokin on jo hankittu. :)




Tuote on pienessä pumppupullossa todellisena 18x konsentraattina, josta voi pumpata 1-2 pumppausta per koneellinen. Likaisempia vaatteita olen pessyt kahdella pumppauksella. Pumppaan pesuaineen pyykkipalloon ja laitan sen normaalisti koneeseen pyykin kera. Pyykistä tulee ihanan pehmeää, puhdasta ja tuoksu on miellyttävän puhdasta. Hyvin helppoa ja vähillä kemikaaleilla. Hinta on vajaa 17€ ilman postikuluja.






Lupaukset vielä kopioituna ja hieman lyhenneltynä iHerbin sivuilta.
  • Anti-Fungal, Anti-Microbial
  • 99+% Botanical
  • Odor Removing
  • Dye & Fragrance Free
  • Nut Allergy Safe
  • Sulfate, NPE & Phosphate Free, Formaldehyde Free, Petro-Chemical Free, Chlorine Free
  • pH Neutral (6)
  • Vegan
  • No Animal Testing
Eliminates need for softeners & dryer sheets. Helps keep your washer clean!
Suggested Use
Laundry Use:  Medium HE Load - 1 pump (1/2 tsp.). Medium Standard Load - 2 pumps (1 tsp.)
Household Cleaning:  Dilute as desired for intended purpose
Other Ingredients
Pure saponin aqueous extract from 100% organic sapindus mukorossi, vegetable glycerin, olive leaf extract (olea europaea leaf extract); potassium sorbate & sodium benzoate as preservatives (food grade). Lähde


perjantai 15. toukokuuta 2015

Kemikaalikutistus : deodorantit III ( teimpä ite!)

Olen vähitellen innostunut enenevissä määrin kosmetiikan itsetekemisestä. Sairaslomalla kun on välillä aikaa ja energiaa liikaa, sekä se on hyvää kuntouttavaa toimintaa. Reseptien etsiminen, mittojen vaihto suomalaisiin mittayksiköihin sekä tarveaineiden haalinta tai korvaaminen käy toimintaterapiasta.

Päädyin etsimään kotitekoisen ja toimivan deodorantin ohjetta netin sopukoista ja löysin useammankin.    
Delightfully tacky- blogin diy deodorantti oli mielenkiintoisimpia ja se toimi löyhänä ohjenuorana omalle kehitelmälle. YouTubea myöten on kehuttu Schmidt's natural deodorant:teja ja jos oikein tulkkasin niin tässä ohjeessa on pyritty samantyyliseen tulokseen.
Bodyunburdened - blogin detoxifying deodorantti kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Puhdistautuminen deodorantin avulla olisi näppärä tapa!
Crunchy Betty- blogissa all roads lead to the pits kerrotaan kotitekoisista deodoranteista sekä vinkataan muutama reseptikin. Kokemukset ja päätelmät on koottu erilliseksi postaukseksi.

Suomalaisesta blogeista uutena tuttavuutena ja googlen avulla löydettynä on Sinikka Rommin seikkailut- blogista löytynyt vain muutamaa aineosaa sisältävä helppo ohje.
Jo jonkun aikaa olen seurannut mieltä piristävää Signaturelli-blogia, jonka kätköistä löytyi tulevaisuuden kokeiluihin useampikin deodorantti resepti.
Kotikemistin pieni paja- blogista löytyy deodorantti reseptejä, mutta myös hienoa luovuutta purkkien uudelleen käytöstä esim Lushin stick hajuvesihylsy on saanut uuden elämän minideodoranttina. :)

Siihen minun versiooni sitten... Koska olen ylilöyhkä ;),niin haastetta oli hieman enemmän.. Toki myös raaka-aineiden rajallisuus piti ottaa huomioon. Halusin myös ehdottomasti sisältää tuotoksiini Argitalin jättipussin vihreää savea, jonka olen ostanut aiemmin alesta.

Tuotos ei myöskään onnistunut kerralla, mutta onneksi tätä pystyi parantelemaan uudelleen sulattamalla.





Ylilöyhkän dödö
Astia
30ml kookosöljyä
Hieman vajaa 30ml karitevoita
10ml öljyä (itse käytin avokadoöljyä)
10ml mehiläisvahaa
15ml + 15ml ruokasoodaa
15ml + 15ml vihreää savea
Loraus vit E öljyä
20 tippaa greipin eteeristä öljyä

20 tippaa laventelin eteeristä öljyä
20 tippaa teepuuöljyä

Uusiokäytin rakkausnappini eli lullaby lavenderin tyhjentyneen metallipurnukan tähän projektiin. Laitoin purkin suuren mukin pohjalle ja täytin mukin pohjan kuumalla vedellä niin, että se ei kuitenkaan valunut itse purkkiin. Lisäsin öljyt/rasvat yksitellen ja sekoitin pikkuhaarukalla. Sitten lisäsin 15ml sekä soodaa ja savea hyvin sekoittaen. Vit E ja eteeriset öljyt lisäsin viimeiseksi, alkuun kylläkin vain greipin ja laventelin. Laitoin jääkaappiin jähmettymään.
Kokeiltuani pari päivää mössöä sipaisten sen pestyihin kainalooni, päädyin modifioimaan ohjetta löyhkän takia. Lisäsin joukkoon vielä 15ml soodaa sekä savea. Lisäsin myös teepuuöljyä. Tulos parani kummasti!

Vaikkakin mössö ei ole kiinteää vaan kuin paksua vihreää puuroa, on silti sen käyttö miellyttävää. Olen pääasiassa käyttänyt sitä öisin vielä ainakin toistaiseksi. Mössö ei jätä selkeää vihreää sävyä kainaloihin vaan lähinnä hienonhieno vihreän aavistuksen. Minua se ei häiritse.

Kutkuttaako Ylilöyhkän-deodorantin kokeilu mieltäsi?;)

torstai 14. toukokuuta 2015

Nokkosporkkanasämpylät

Palailin kuntoutuksesta kotiin alkuviikosta ja nyt päädyimme äidin kanssa yhteiseen toimintaterapia-tuokioon. Meitä kahta ei kannata päästää samaan aikaan keittiöön, ellei ole varautunut kaaokseen riittävällä huumorilla.;)

Löysimme netissä pyöriessä ohjeen, jolla saisimme tehtyä selvää niin nuhjuisista porkkanoista kuin yrttimaan valloittaneesta nokkosestakin. kotiruokalista.blogspot.fi löytyi ihanan anteeksi antava-ohje ja tietenkin yhdistimme siinä niin nokkosen kuin porkkanan kerrallaan eikä eri satseihin.

Virkistävää oli huikata äidin puhuessa sämpylän pyörittelystä, kohottamisesta jne. että ei ohjeen antajakaan niin tarkkaan tehnyt. Ja hyvää tuli silti!


Oma versioni...

Nokkosporkkanasämpylät:

2,5dl vettä
2,5dl maitorahkaa
Pss kuivahiivaa
3tl hienoa merisuolaa
4rkl siirappia
Reilu loraus öljyä
Yhteensä n 10dl jauhoja ja siemeniä (vehnäjauhoja, kauraleseitä, kesäkurpitsansiemeniä, chia-siemeniä)
3 porkkanaa raastettuna
N 2dl silputtua nokkosta (latvo saksilla nokkosta pari ylintä lehdykkää, huuhtele, silppua ja lorauta päälle hieman kuumaa vettä jos murehdit polttamista. Kaadoin nokkoset veden kera taikinan joukkoon)

Raasta porkkana ja silppua nokkonen. Lisää halutessasi pieni määrä kuumaa vettä nokkosen joukkoon. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää ne nesteeseen. Lisää muut aineet vähitellen sekä porkkana ja nokkonen veden kera. Suolaa ja siirappoa lisää maun mukaan. Lisäile jauhoja/leseitä/ siemeniä oman mauan mukaan kunnes taikinan koostumus on mielestäsi hyvä. Tiputtele lastalla leivinpaperille sämpylät. Itse sain 18kpl. 225 astetta 15-20 min.

Tarkempien ohjeiden ja oikeiden määrien toivossa suosittelen alkuperäistä lähdettä Kotiruokalista:sämpylöitä nokkosesta ja porkkanasta

Persoonallinen sämpylä. ;)

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Blondisti pressaten- rikkinäisen aurinkopuuterin korjaus

Pihi kun olen ( ei kyllä uskoisi), niin harvemmin tai tuskin koskaan heitän mitään korjauskelpoista roskiin. Kun Couleur Caramelin aurinkopuuteri oli itsekseen (?!) rikkoontunut, päädyin toimintaterapian varjolla korjaamaan sen. Milläs muulla kuin porukoiden viinakaapin kirkkailla. Desinfiointiainetta en siihen hätään löytänyt..



 Pressaus on helppoa ja vaivatonta. Sinänsä palkitsevaa kun rikkinäisiä tuotteita ei tarvitse heittää roskiin. Mikseipä se tarjoisi mahdollisuuksia myös omien väricocktailien miksailuun... :)



 Murskasin rikkoontuneen aurinkopuuterin lusikalla niin hyvin kuin tehoiltani sain irti. Lisäsin nestettä joukkoon pieni määrä kerrallaan aina välillä sekoittaen.



 Tarkoituksena oli tehdä tasainen tahna, ei kuitenkaan liian vellimäistä.



 Tasasin tahnan pannulle lusikalla painellen. Taittelin talouspaperin tasoitetun tahnan päälle ja laitoin pullon painoksi. Annoin kuivua pari päivää. (Tämän vaiheen kuvan takavarikoin, sillä alkoholimainonnan kimurantit koukerot eivät auenneet ja pressauksen painona toimi kirkkaampaa tavaraa sisältävä pullo)

Valmis tulos!!

Olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Kannustan kokeilemaan!


Pressaus vai roskakori?