lauantai 29. elokuuta 2015

Herkullista ketsuppia. - ihan itte!:)

Olen löytänyt itsestäni aivan uusia piirteitä sairastamiseni aikana. Yksi mielenkiintoisimmista on ollut syvempi sukellus ruuanlaiton maailmaan. Aiemmin olisi ollut hyvin vaikea uskoa, että jonain päivänä yritän tehdä ketsuppia itse. Ja se kyllä kannatti - mitä herkkua ja helposti! Toimintaterapian valvovana silmänä toimi äitini kera koiralauman... :D


 Ketsuppi ( ohje Nipiraamat 8/2015, vapaasti suom.)
1 kg tomaatteja
2-3 suurempaa sipulia
2 punaista paprikaa
2-3 valkosipulinkynttä
1/2 lasia ruskeaa sokeria
1/2 lasia viinietikkaa
3 rkl öljyä
1 rkl suolaa
0,5 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl kuivattua mausteneilikkaa
0,5 tl kanelia

Sekoita isommassa kattilassa viinietikka, öljy ja suola. Paloittele tomaatti ja paprika + kuori ja pieni sipuli ja valkosipuli. Lisää edellä mainitut kattilaan. Hauduta ilman kantta 40-50min välillä sekoittaen. (Muussaa/ käytä sauvasekoitinta mikäli haluat tasaisen pyreen.) Lisää mausteet. Hauduta vielä 10min kunnes seos on paksuuntunut. Sekoittele välillä. Kaada lasipurkkeihin tai pakasta.

Itsellä oli reilu kilo tomaatteja ja kolme paprikaa. Paloittelin suuriksi paloiksi.


Lisäsin joukkoon tuoretta basilikaa ja en laittanut neilikkaa. 
Maustoin reilummalla kädellä oman mauan mukaan.

Basilikat ovat omasta maasta, siemenet laitettiin purkkeihin 
toimintaterapiassa kevään kuntoutuksessa.

Iltapala- fetamunakas sekä runsaasti ketsuppia oman maan vihreiden kanssa.


Olen aivan rakastunut tähän ketsuppiin. Jopa yleensä ketsuppia välttelevä äitinikin yllättäen piti tästä. :)



Onko sinulla joku aktiviteetti, jota et olisi uskonut tekeväsi, mutta teit ja rakastuit?


maanantai 17. elokuuta 2015

Helppo öljy ihonhoitoon! Dermosil Primo-kasvoöljy!

Rakastan öljyjä! Kasvoöljyjä, vartaloöljyjä, hiusöljyjä, jokapaikanöljyjä... Kaikki käy ja kaikkea kokeilen innolla! :)

Useimmat öljyni olen tilannut iHerbistä. Porkkanaöljy on viimeisin mainitsemani öljy ja helpoiten saatava joko ruokakaupasta tai ekokaupoista. Olettaisin.
Leonor Greylin hiusöljy on varmaankin arvokkain öljyni ja sitä levittelen hiuksiini tehohoitona. Kaapissa on monia öljyjä, joita en ole huomannut esitellä ja samaan aikaan käytössä voi olla useampiakin kulloisen tarpeen mukaan.

Haluaisin kuitenkin esitellä Dermosilin Primo kasvoöljyn, joka on uusin öljy repertuaarissani. Öljy on 100% luonnontuote eikä sisällä parabeeneja, silikoneja, täyte-, väri-, lisä- tai säilöntäaineita. Öljyn luvataan kosteuttavan ja kiinteyttävän ihoa. 15ml maksaa 11,30€.

Mökin laiturilla kelpaa kuvailla...

Öljy on oman kokemukseni perusteella kevyt ja tuoksuu hieman sitrukselle. Tuoksu on kuitenkin miellyttävä, ylellinen. Annostelu pipettipullosta on näppärää ja arvostan öljyn hyvää imeytymistä. Jotkut öljyt kun pyörivät vielä aamullakin kasvoilla. Tämän öljyn voisin levittää myös meikin alle, kunhan antaisin öljyn ensin imeytyä.

Eikös olekkin hieno kuva?!? Kerrankin!;)

Äitini 60+ luksuskosmetiikkaan mieltyneenä osaa arvostaa myös edullista ja hyvää. Oma öljypulloni on useampaan otteeseen löytänyt tiensä myös hänen kasvoilleen kun täällä mökillä kosmetiikka on enemmän yhteistä. Hän pitää niin tuoksusta kuin öljyn nopeasta imeytymisestä. Ja se on paljon se...


Inci: Rosa rubiginosa seed oil, Borago officinalis seed oil, Helianthus annuus seed oil, Citrus sinensis peel oil expressed, Citrus aurantium peel oil expressed, tocopherol, Citrus aurantium flower oil, Limonene, Linalool

Helppo ja halpa öljy jokapäiväiseen, satunnaiseen tai kuuriluontoiseen käyttöön. Luksuksen tuntua edullisesta hinnasta huolimatta. Hienoa on se, että käy niin äidille kuin tyttärellekin sekä miksei myös miehillekin.

Oletko öljyfani? Mikä on lempiöljysi? Osaatko suositella muita Dermosilin tuotteita?

perjantai 14. elokuuta 2015

Vuosi bloggausta ja aavistus lisää otetta elämään!

Vuosi sitten aloitetaan-bloggaus oli ensimmäinen tekstini. Olin pähkäillyt blogin perustamista, sillä sairastumisen jälkeen aiempi aktiivinen elämä oli vaihtunut vanhempien luona asumiseen, pyörätuoliin ja päiväuniin.

Bloggauksesta tuli pian henkireikä ja oikeastaan ainut sosiaalinen väylä, jonka kautta koin roikkuvani vielä elämässä kiinni. Kirjoittaminen on ollut oivaa toimintaterapiaa ja hieno tapa opetella uusia asioita.

Jokainen kävijä on ollut tärkeä ja kommentit ovat saaneet hihkumaan ilosta.

Joku viksu on sanonut, että pimeintä on ennen aamunkoittoa. Ja minun sarastukseni on jo alkanut, kiitos kun olet mukana!

Auringonsilta mökillä


tiistai 11. elokuuta 2015

Tähän tartun - Olivia Klein AcneOffWash

Kerroinkin jo aiemmin Vanhan Rauman pyörätuolivaltaus - postauksessani käyneeni siellä luomukaupassa. Törmäsin siellä itselleni uppo-outoon sarjaan nimeltä Olivia Klein, josta päädyin ostamaan itselleni nelisen tuotetta - meikkivoiteen, hoitavan hiussuihkeen, kasvonaamion sekä nykyään vahvasti arkeeni kuuluvan AcneOffWashin.

Olivia Klein- sarjasta oli liikkeessä mukaan otettavissa vain pieni lappu, joten infoa sarjasta olen yrittänyt kaivaa netistä. Yleensä tutustun uuteen sarjan mielelläni paperisten esitteiden kautta, jotka vielä tarvittaessa säilytän. Toki internetin ollessa lähes kaikilla on varmaankin turha painattaa suuria määriä esitteitä, joka pikaisen selauksen jälkeen on monelle vain roska.

AcneOffWash

Pienen opiskelun jälkeen voin kertoa, että tuotteet ovat 100%:sti kemikaalivapaita ja vain alkuperäisiä luonnosta peräisin olevia raaka-aineita käytetään näissä tehotiivisteissä. Tuotteet eivät siis ole vesipohjaisia tai vedellä laimennettuja. Tuotteiden valmistusmenetelmät ovat ekologisia ja käsityötä käytetään paljon. Pakkaukset ovat yksinkertaisia ja 100%:sti kierrätettäviä. Väri -, tuoksu -, ja säilöntäainevapaa. Reilukauppa ja luomuviljely mainitaan myös sivuilla. Ei eläinkokeita. Lähde

Näppylärykelmieni takia olin kovin kiinnostunut lupaavalta kuullostavan AcneOffWashin kokeilusta. Pelkäsin etukäteen tuotteen olevan liian kuivattava joka-aamuisessa käytössä, mutta pelkoni oli turha.  Kuten kuvasta näkyy on tuote pumppupullon yläosassa vaaleaa geeliä tummentuen pullon pohjaa kohti. Tällaista en ole koskaan ennen nähnyt. Yhdestä kahteen pumppausta riittää hyvin koko kasvoille. Tuoksu tuo mieleeni etäisesti lakritsin tai salmiakin, mutta ei ole häiritsevä. Iho jää puhtaaksi, mutta ei narskuvaksi tai kuivaksi. Vajaan kahden kuukauden jokapäiväisellä käytöllä olen saanut tuotetta käytettyä yllättävän vähän. Nettisivuilla 160ml:n pullon hinnaksi on ilmoitettu 24,20€.



Inci: +Lääke Aloe, +Hydrolysoitu vehnäproteiini, +Mustikkauute, +Kaurauute, +DMAE, +Glykolihappo [sokeriruoko], +Vaahterasiirappi, +Rooibos-teeuute, +B5 vitamiini, +Appelsiininkuoriuute, +Lääkehiili, +Glyseriini [soija], +Sitruunankuoriuute, +Karpalouute, Maissikuitu, Kookoksen rasvahapoista valmistettuja, kevyttä vaahtoavuutta muodostavia ja puhdistavia ominaisuuksia parantavia pinta-aktiiviaineita, Ksantaanikumi [sokeri], +E vitamiini, +Laventeliuute, +Kamomillauute, +TeaTree eteerinen öljy, +Vetyperoksidi, Rosmariiniuute, Fenoksietanoli, Sitruunahappo 
+ merkittu on bioaktiivinen aineosa
Luonnollisten raaka-aineiden pitoisuus 100 %
Luomusertifioitujen raaka-aineiden osuus 95 %  Lähde






Pullon etiketin ja nettisivujen lupaukset ovat vaikuttavia. Vedetön tuote, joka riittoisuudellaan riittää  n.500 käyttökertaan. Tuote on tasapainottava, puhdistava ja sopii kaikille ihotyypeille. Kevyesti kuoriva. Sisältää laventelia, kamomillaa ja lääkehiiltä. Incin ensimmäisenä on Aloe!
Sisältää DMAE yhdisteen, joka tukee solukalvoja ja auttaa ihon uusiutumisessa.

Olen iloinen, että olen löytänyt tämän sarjan. Kasvonaamiota olen myöskin kokeillut, siitä kokemuksia myöhemmin..

Onko tämä sarja sinulle tuttu? Millä peset kasvosi aamuisin? Kiinnitätkö huomiota tuotteiden riittoisuuteen?

lauantai 8. elokuuta 2015

Porkkanaöljy - joskus hieman suomalaisempi...

Öljyjen maailmaan uppoutuessa tulee kahlattua mitä kaukaisempia öljyjä. Tuskimpa kookos-, oliivi- tai arganöljy on valmistusvaiheessa kuullutkaan pienestä, mutta ah niin rakkaasta Suomesta. Haluaisinkin nyt kiinnittää huomiota hieman vähemmälle huomiolle jääneeseen porkkanaöljyyn, joka on hieman lähempänä koto Suomea (ainakin välillä...)

Porkkanaöljy on ollut jo pidempään kaupan useammalla eri merkillä, mutta nyt huomasin sen uudelleen tulemisen. Dermosilillä on varmaankin sormensa pelissä, sillä yllätyssuosioon noussut  Ecocert-uutuus on jo pidempään ollut loppuunmyyty sen nettisivuilla ennenkuin varastoja saatiin täydennettyä. Enkä yhtään ihmettele - kaunis 100ml:n pumppupullo reilun 10 euron hintaan täynnä lupauksia pehmeämmästä ja nuorekkaammasta ihosta. Tässä versiossa on mm.Buriti-siemenöljyä, manteliöljyä ja auringonkukanöljyä.

Kuva otettu Dermolehti touko-kesäkuu 2015

Yleisellä tasolla voidaan todeta, että porkkanaöljy ei ole porkkanasta tiristettyä vaan uutettua öljyä. Porkkanaa uutetaan auringonkukansiemenöljyssä ja näin saadaan kaunis ihoa hieman värjäävä oranssinen öljy. Oma öljyni eli Reformi porkkanaöljy + GLA sisältää myös avokadoöljyä, ihoa suojaavaa beetakaroteenia sekä helokkiöljyä. GLA tulee helokista saatavan gamma-linoleeni- hapon lyhenteestä. Suomalaisuuden puolesta kuitenkin vielä puhuu se, että Reformin tuote valmistetaan Suomessa. Avokadoöljy hieman häiritsee muuten kotimaista tuotetta. Lähde






Porkkanaöljyn kehutaan antavan iholle kauniin ja päivettyneen sävyn. Myös näin kesäaikaan sen ihoa auringonotolle valmistava sekä sen jälkeen hoitava vaikutus on tarpeen. Myös rusketuksen kehutaan säilyvän pidempään. Porkkanaöljyn kerrotaan sisältävän ainakin B, C, D ja E-vitamiinia. Porkkanoita kannattaa nauttia myös sisäisesti paremman rusketuksen toivossa, mutta liiallisesti nautittuna voi saada hypervitaminoosin eli liikaa vitamiineja sisältävän tilan. Eli ei hyvää mahan täydeltä.

Bb-voide + porkkanaöljy



Meikkivinkkinä haluaisin kertoa, etä sekoittaessani pienen määrän porkkanaöljyä Bb-/meikkivoiteeseen saan hehkuvan ja vielä kesän tuntua fiilistelevän kevyemmän pohjan. Kokeile!

Onko porkkanaöljy sinulle tuttu? Uskallatko sekoittaa meikkivoiteeseen?

torstai 6. elokuuta 2015

Kun kaksi eri sukupolvea yrittää putsata viemäriä yhdessä...

... niin siitä seuraa vain kinastelua ja naurua! :D

Jo useamman kesän on tapanani ollut viettää muutama päivä mummulassa, jos aikataulut sen vain sallivat. Ilokseni välit isovanhempiini on läheiset eikä lähes 60 vuoden ikäeroa huomaa jutustellessa. Tietenkin on aiheita ja tapoja, joista ikäeron huomaa ja se on toki täysin luonnollista.

Mummulan kukkaloistoa


Teimme koirani Sweetien kanssa kesälomareissun mummulaan samalla kun kävin itse sairaalassa jatkotutkimuksissa. Kiivaaksi teemaksi vierailulla nousi viemärien putsaus. :) Päädyimme yhteistuumin pian 90- vuotiaan mummuni kanssa putsaamaan tukkeutuneet viemärit http://kodinilo.blogspot.fi ohjeiden mukaisesti...  Ja ohjeiden noudatus olikin se polemiikkia aiheuttava asia. Löimmepä vetoakin asiasta  - kaksi kananmunaa häviäjälle..

Kaadoimme noin desin pesusoodaa viemäriin ja reilu 2,5dl etikkaa heti perään. Toinen mittasi ja toinen kaatoi. :D Ihastelimme viemäreistä nousevaa kuohua. Odottelimme vartin, vaikka mummu meinasi käydä kärsimättömäksi ja kaadoimme kuumaa vettä viemäreihin sekä käytimme karhupumppua antaumuksella. Saaliiksi viemäreistä saimme runsaasti vanhaa kuonaa. Viimeistelimme runsaalla kylmällä vedellä vartin odottelun jälkeen ja totesimme tyytyväisinä viemärien vetävän. Alussahan mummu oli vielä sitä mieltä, että viemärit vetävät ihan hyvin...

Arsenaalimme...

Niin, mummuhan se oli, joka ne kananmunat itselleen "voitti".. Luikerteli vedosta ja huonona syöjänä suostui syömään vain yhden.. ;) Voi taas todeta, että omena ei ole kauas puusta pudonnut ja itsepäisyys on vahvasti suvussamme kulkeva hyve...

Mitä itse puuhaat /tapasit puuhata isovanhempiesi kanssa? Onko ehdotuksia mitä muita pieniä projekteja voisi tehdä isovanhempien kanssa, jotka eivät ole niitä tyypillisimpiä mutta helpottavat arkea kummasti ( itselle tulee mieleen esim samaisesta vierailusta imurin pölypussin vaihto)?