maanantai 23. maaliskuuta 2015

Spiruliinasta virtaa arkeen- otos lisäravinteista

Jo ennen viime keväistä sairastumista olin alkanut kiinnittämään huomiota niin ruokavaliooni, elämäntyyliini kuin onneenikin. Yhtenä uutena tekona oli Biosignature- ohjaajan palkkaaminen. Sainkin kehuja siitä, kun olin jo oma-aloitteisesti aloittanut spiruliinan käytön.

Spiruliinaa löytyy kotoani niin jauheena kuin tablettina. Jos käyttäjämukavuutta miettii on usean tabletin nieleminen pienempi vaiva kuin jauheen maun peittely esim smoothieen.
Netistä löytyy spiruliinasta jo tietoa enemmänkin, mutta kerrataan vielä lyhyesti.

Spirulina on sini- vihreä levä koostuen pienistä kasvin tapaisista mikro-organismeista , joka saa värinsä klorofyllistä (= lehtivihreä). Sen ominaisuutena on suuri proteiinipitoisuus (>65g/100g) ja runsas vitamiini- ja mineraaliainepitoisuus varsinkin B-vitamiinien ja raudan osalta.
Spiruliinan uskotaan vaikuttavan moneen eri sairauteen, mutta tutkimukset mm sen vaikutuksista immuunipuolustukseen, tulehdukseen/turvotukseen ja viruksiin ovat yhä kesken. Kuitenkin sitä jo käytetään mm ADHD, PMS, ylipainon, diabeteksen, stressin, uupumuksen, sydän- ja verisuonitautien sekä masennuksen hoitoon.

Itse aloitin spirulinan käytön toistuvien infektioiden ja siitä seuranneen väsymyksen hoitoon. Optimaalinen tulos jäi saavuttamatta sairastuttuani rajusti viime keväänä. Olen kuitenkin päässyt aloittamaan spiruliinan käytön uudestaan. Varsinkin sen sisältämä klorofylli kiinnostaa kehoa puhdistavan vaikutuksensa vuoksi runsaan lääkityksen jälkeen.

En usko spiruliinan olevan ihmeaine, mutta ajattelisin sen tuovan hyötyä stressillisiin elämäntilanteisiin varsinkin silloin kun ruokavaliokin on hyvin suppea. Jokainen on kuitenkin yksilö, joten käytön kannattavuutta kannattaa arvioida itse.
Lääkkeistä ainakin immunosupressanteilla löytyy merkintä yhteisvaikutuksesta spiruliinan kanssa.
Lähde.

Omat spirulinani ostan iHerbistä.Nutrex Spirulina Pacifica Pure Hawaiian Nature's Multi Vitamin 500mg  tai Now Foods Natural Spirulina 500mg. Now Foods on hieman halvempaa ja paketti on suurempi. Molempia otetaan kuusi tablettia päivässä.

Spiruliinaa poikkeuksellisesti 1000mg tablettina..perheessämme myös seniori- sekä harrastuskoirat syövät spiruliinaa... :)


...Asiaa tarkemmin tarkasteltua... Jatkossa taidan pysytellä lähinnä Nutrexin spirulinan käytössä, sillä siitä oli helposti löydettävissä tiedot sen kasvatuksesta ja käsittelystä sekä tärkeä maininta 'ei oo:sta' "Hawaiian Spirulina Pacifica is grown with deep sea water providing essential trace minerals and elements. Our patented Ocean Chill Drying technology ensures maximum nutrient levels. Grown
 in a Biosecure Zone, our Spirulina is free of pesticides, herbicides, gluten and lactose. Non-GMO project verified. Ideal for vegans." (Lähde)

4 kommenttia:

  1. Itse en ole vielä kokeillut spirulinaa, mutta olen välillä käyttänyt vähän vastaavaa levätuotetta chlorellaa, jauhemaisessa muodossa tosin. Sekoitan sen vajaaseen puoleen litraan vettä, ei maistu paljon ja hyvin uppoaa. Välillä käytin itse tehtyä viherjauhetta, jonka sekoitin puuroon. Syy molempien jauheiden käytölle on se, että suurin osa meistä syö liian vähän tummanvihreitä vihanneksia ja liikaa kaikkea muuta, mikä happamoittaa kehoa turhan paljon. Viherjauheilla pyritään tasoittamaan tuota happamoitumista. Nyt en ole pitkään aikaan käyttänyt kumpaakaan, ja olokin on sen mukainen. Pitäisi siis täälläkin ryhdistäytyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. :)
      Hyvä kun muistutit happo-emästasapainosta. Asia vaatii tarkempaa paneutumista. :)

      Poista
  2. Mun tekis mieli kokeilla spirulinaa, mutta en tiedä uskallanko. Olen muutamaa superfoodia (joiksi spirulinakin luetaan) kokeillut, ja saanut huonon olon. Siksi on aikamoinen kynnys kokeilla uutta, sillä halpoja nuo eivät ole. Spirulinassa kiinnostaa proteiinipitoisuus ja se, että sen sanotaan olevan puhdistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Jep, superfoodit eivät ole halpaa lystiä. Itse olen omassa voinnissani huomannut selkeän eron, mutta yksilöitähän me ollaan kaikki. iHerbissä on näköjään kokeilupakkaus http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Spirulina-500-mg-30-Tablets/48821 muutamalla dollarilla jos kuitenkin jää mietityttämään. :)

      Poista