maanantai 30. maaliskuuta 2015

Teimpä ite: Kaapista koukun kautta uuteen elämään..

En ole käsityöihminen. En, vaikka haluaisinkin. Ja yritettykin on, mm. "Eroterapiana" olen virkannut isoäidinneliöitä yhtenä kesänä, terapiana se toimi kun taas tulos oli vähemmän kaunis. Koulun käsityötunneilla en osannut oikein mitään. Housun lahkeitten lyhentämisen opettelin kansalaisopiston kurssilla, päätyen tekemään sen kuitenkin omaan tyyliin. ;)


                                                             Taidonnäytteeni ;D


Toimintaterapiana käsityöt ovat hyvää harjoitusta. Olen käärinyt kynttilää, painanut tiskirättiin kuvia jne. Kaikkeen sitä on ryhdyttävä, jotta vointi kohenee. Nyt päädyin keräämään vaatekaapista rikkinäisiä vaatteita, joista leikkasin kuteita. Näistä virkkasin sitten enemmän tai vähemmän pyöreitä "kasvolappuja" meikin puhdistukseen ym. Tulos on varsin omintakeinen.


Olen huono heittämään tavaraa roskiin pohtien aina sen mahdollista uusikäyttöä. Nyt sain yhdistettyä ekologisen ajattelun hyötyyn. Kuteitten leikkaamisen vei toki hieman aikaa, mutta sitä on nyt olemassa. Hyvä mieli tuli kaupan päälle. Sekä ylpeys.

Colorful Canaryn video YouTubesta DIY Organic cotton facial rounds oli blondillekin ymmärrettävä video. Lanka oli videolla uutta, mutta kuteista onnistuu lähes yhtä hyvin. Tulos oli paljon kauniimpaa kuin omani, mutta kyllä nämä minulle ja läheisilleni kelpaa ! Jääpähän vaatteet elämään vielä pitkäksi aikaa ja aivan uudella lailla.

Kotikutoinen 



6 kommenttia:

  1. Peukunnosto tuosta!:) Ja näteiltä ne näyttävät. Ovat varmasti myös hyviä käytössä. Omani ovat ostolangasta, osa vanhasta flanellipyjamasta, mutta pidän niistä enemmän, kuin kaupan vanulapuista. Eivät nukkaa, eivätkä mene "myttyyn" samalla tavalla kastuessaan.Ja eikun pyyhkeiden kanssa pesukoneeseen 60 asteeseen, ja taas ovat käyttövalmiita. Kynsilakan poistoon en ole niitä vielä uskaltanut kokeilla...
    Tsemppiä vielä käsityöharrastuksen pariin! Se voi oikeasti olla todella terapeuttista, ja samalla voi saada hyötyesineitä käyttöön asti. Omin käsin tehtyä on kiva ihailla, ja sitä arvostaa eri tavalla, kuin valmiina ostettua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Signe kommentistasi ja kehuistasi.
      Omat tekeleeni eivät ole vielä päässeet kokeiluun saakka, mutta innolla odotan. Jatkossa haluaisin oppia hyödyntämään jo kulahtaneet vaatteet ja tehdä niistä uutta käyttötavaraa esim virkaten. Tässäkin pitäisi opetella unohtamaan täydellisyyden tavoittelu kuten muuallakin elämässäni.

      Poista
    2. Jos sinulla on jossain mahdollista kokeilla kangaspuilla kutomista, niin siinä olisi toinen oiva kohde kierrätettäville tekstiileille. Kutominen on ihanaa, todella terapeuttista ja siinä on kivaa, kun oman kädenjäljen näkee niin nopeasti.

      Poista
    3. Empä ollut ennen ajatellutkaan. Jospa tulevaisuudessa kokeilisi sellaistakin! :) pitääpä ensin kerätä ne kuteet, jotta on todellinen ekoteko! :)

      Poista
  2. Askartelu ja käsillä tekeminen on ihanan rentouttavaa. Jospa vain kerkeisin enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!:)
      Jep, rentouttavaa juurikin. Koukuttavaakin kun oikea aihe löytyy. ;)

      Poista