maanantai 1. syyskuuta 2014

Suut makiaksi - chiabanaanipuuro

Tykkään makiasta. Haluan herkutella. Mutta haluaisin joskus myös nauttia ilman syyllisyyttä... Ja saada siitä terveyshyötyjä.
Sain intoa ihanalta YouTuben Cloudy applessilta ( kirjotetaankohan noin ?!) banaanichiasiemenpuuroon näin suomalaisittain. Toki vastaavia reseptejä löytyy varmasti muualtakin...

Banaanit on helppo napata kaupasta mukaan ja hieman jo kauneusvirheistä kärsivät banaanitkin voi käyttää. Banaani muistetaan yleensä ravintorikkaana hedelmänä ja sen valtteja on kuidun, c- vitamiinin, kaliumin, mangaanin ja B 6- vitamiinin sisältävyys.

Chia-siemenessä on öljyjä, mutta ei kolesterolia ja jopa 20% proteiinia. Runsas vitsmiinikirjo sekä omegat myös tuovat terveyshyötyjä. Itse pidän chia-siemenestä sen kuiturikkauden ja siementen turvotessa vedessä se geeliytyy. Voitte vain kuvitella sen vaikutusta haasteelliseen suolistoon... ;)

Suklaa taas.. Jotkut sen sisältämistä aineista omaa mahdollisesti terveyshyötyjä. Tumma suklaa kohtuudella nautittuna mahdollisesti estää verisuonten tukkeutumista...


Tämä on hyvin vapaa ja rento variaatio, lähinnä puuro käyttäen sitä mitä kotoa löytyy.

Tarvitset:
Banaanin
Chia-siemeniä
Vettä
Suklaajauhetta ( raakakaakaota, kaakaojauhetta tms)
Hitunen suolaa
( makeutusta esim steviaa)

Muussaa haarukalla banaani kipossa. Lisää muussin joukkoon maun mukaan chia-siemeniä. Itse taidan käyttää noin pari tl. Sekoitus. Vettä niin, että peittyy hieman reilummin tai konsistenssi alkaa muotoutumaan miellyttäväksi. Sekoita. Lisää suklaajauhe ja hitunen suolaa. Sekoita. Jos odottelet pidempään, niin geeliytyy enemmän, itse syön melkeen heti, kun on puuromaista. Ja nautin.

Ta-daa! Sattumien soppa..hyvää, mutta ei ehkä kauneinta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti