sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kemikaalikutistus II : Odotettu 'teimpä itse' "kuivashampoo"-ohje!

Kuivashampoon turvallisuutta koskeva blogitekstini sai useamman lukijan - kiitos siitä! On hienoa jakaa mieltä painaneita asioita ja kertoa mitä kaikkea olen saanut selville tutkimisrupeamani päätteeksi.

Olen ollut erittäin aktiivinen kuivashampoon käyttäjä. Vaatimustasoni on ollut korkealla ja odotuksissa tuotteelle on ollut mm tuuheuden lisääminen, raikastus, pesuvälien pidentyminen ja hyvältä tuoksuva tukka. Omien kokkailujen tason piti siis olla korkealla.

Päädyin yhdistelemään useamman reseptin aineosia. Yksinkertaisempia reseptejä toki löytyisi, mutta jälleen mutkittelu sopi luonteelleni paremmin...  ;)
Perunajauhon valitsin sen tuuheuttavan vaikutuksen vuoksi. Karkkipäivää-blogissahan on todettu perunatärkkelys tehokkaimmaksi volyymin tuojaksi yhtenä lähteenä mainitakseni.
Ruokasoodaa käytetään NoPoo-metodissa, jossa luovutaan perinteisistä shampoista ja aletaan pesemään hiuksia ruokasoodalla ja huutelemaan lopuksi etikalla.
Savea käytin sen rasvaa imevän vaikutuksen vuoksi ja ajattelin detoksifikaation tapahtuvan myös päänahan läpi... ;) uskoin sen tuovan myös rakennetta hiuksiin.
Loput mausteet lisäsin peittämään jauheen vihertävää väriä sekä tuomaan tuoksua. Jos olisin brunetti, olisin lisännyt/korvannut jonkun mausteista esim suuremmalla määrällä kanelia tai sokeritonta kaakaojauhetta.Pullantuoksuinen kuivashampoo (teimpä ite)
1 rkl perunajauhoja
1 rkl ruokasoodaa
1 rkl savijauhetta (Argital vihreä savi )
Lusikan kärjellinen kanelia
- " -                          kardemummaa
- " -                          inkivääriä
- " -                          vanilliinisokeria

Sekoita kaikki yhteen puhtaassa purkissa. Lisää mausteet maun mukaan ja kunnes olet tyytyväinen värisävyyn. Kokeile heti tai anna maustua yön yli.

Purkki puulusikalla löytyi Hong Kongista tuplapaketissa


Kokemukseni ovat ristiriitaiset. Olen tavallaan todella tykästynyt jauheeseen. Ripottelen sitä hiuksiini pienellä lusikalla ja ainoastaan levitystyyli on erilainen verratttuna tavalliseen kuivashampooseen. Lopputulos kun on yllättävän hyvä. Levitän tuotteen ripotellen jakauksiin, hieron ja annan vaikuttaa hetken ennen harjausta. Aiemmin vain suihkutin kuivashampoon ja tupeerasin oikeastaan heti. Lakkaa lisään tupeerauksen jälkeen molempia tuotteita käyttäessäni.
Shampoot vaahtoavat hyvin pestessä ja tukka tuntuu puhtaalta pesun jälkeen verrattuna kuivashampoon kyllästämään tukkaan. Pestyssä tukassa tuntuu olevan enemmän rakennetta - jääköhän tuotetta kuitenkin hieman hiuksiin? Pesuvälit ovat venyneet helposti jopa viikkoon huonon kunnon yllättäessä. Toki työoloissa ja terveenä pesisin hiuksia hieman tiheämmin, mutta sairastaessa välit tuppaavat kotona ollessa venymään.

Hiukset viikko pesusta, kuivashampoota lisätty muutamana päivänä... 

Hiukset neljä päivää pesusta, kuivashampoota käytetty muutamana päivänä.

Huomaan tarttuvani itsetehtyyn " kuivashampooseen" herkemmin verrattuna kaupan omaan. Valmiit kuivashampoot ovat lähinnä enää käytössä silloin kun todella haluan peitellä juurikasvuani ja saada vahvasti tupeeratun pehkon nopeasti. :)

Aiotko itse kokeilla ohjetta? Suositko ennemmin sileää tukkaa kuin pehkoa? Venähtääkö sinunkin pesuvälisi välillä?

4 kommenttia:

 1. Tuossa on varmasti myös oikeasti nenää miellyttävä tuoksu :) Oletko ajatellut kokeilla tyhjää maustepurkkia säilytykseen/levitykseen, sillä saisi sirotettua vähän kätevämmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Tuoksu on kyllä miellyttävä. Hyvä kun vinkkasit maustepurkista. Meillä maustepurkit yleensä täytetään pusseista uudelleen, mutta pitää kysellä muualta. :)

   Poista
 2. Pullantuoksuinen?! Nyt kyllä heräsi mielenkiinto! Oon itse käyttänyt pitkään vain ihan maizenaa, joka ei kyllä pullalle tuoksu! :D

  Signe vinkkasi kommentissaan maustepurkilla sirotusta. Oon kokeillu sitä, en tiä johtuko purkista vai käyttäjästä, mut sotkuksi meni :D Totesin, että parempi on säilyttää pienessä säilykepurkissa, josta voi joko kädellä (tai isolla siveltimellä) ottaa suoraan, hieroä käsiin ja käsistä suoraan hiusjakaukseen..toimii sotkuitta! :) (http://madambc.blogspot.fi/2014/09/teippausta.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   No pullantuoksuinen ei ole ehkä kaikista kuvaavin, mutta ihanalta tuoksuu! Haaveilen seuraavaksi jasmiinin tuoksuisesta kuivashampoosta.
   Purkkisi on ihana, kuten muutkin askartelusi!
   Huonon siveltimen uhraus levitys hommiin olisi kokeilun arvoista!

   Poista