torstai 6. elokuuta 2015

Kun kaksi eri sukupolvea yrittää putsata viemäriä yhdessä...

... niin siitä seuraa vain kinastelua ja naurua! :D

Jo useamman kesän on tapanani ollut viettää muutama päivä mummulassa, jos aikataulut sen vain sallivat. Ilokseni välit isovanhempiini on läheiset eikä lähes 60 vuoden ikäeroa huomaa jutustellessa. Tietenkin on aiheita ja tapoja, joista ikäeron huomaa ja se on toki täysin luonnollista.

Mummulan kukkaloistoa


Teimme koirani Sweetien kanssa kesälomareissun mummulaan samalla kun kävin itse sairaalassa jatkotutkimuksissa. Kiivaaksi teemaksi vierailulla nousi viemärien putsaus. :) Päädyimme yhteistuumin pian 90- vuotiaan mummuni kanssa putsaamaan tukkeutuneet viemärit http://kodinilo.blogspot.fi ohjeiden mukaisesti...  Ja ohjeiden noudatus olikin se polemiikkia aiheuttava asia. Löimmepä vetoakin asiasta  - kaksi kananmunaa häviäjälle..

Kaadoimme noin desin pesusoodaa viemäriin ja reilu 2,5dl etikkaa heti perään. Toinen mittasi ja toinen kaatoi. :D Ihastelimme viemäreistä nousevaa kuohua. Odottelimme vartin, vaikka mummu meinasi käydä kärsimättömäksi ja kaadoimme kuumaa vettä viemäreihin sekä käytimme karhupumppua antaumuksella. Saaliiksi viemäreistä saimme runsaasti vanhaa kuonaa. Viimeistelimme runsaalla kylmällä vedellä vartin odottelun jälkeen ja totesimme tyytyväisinä viemärien vetävän. Alussahan mummu oli vielä sitä mieltä, että viemärit vetävät ihan hyvin...

Arsenaalimme...

Niin, mummuhan se oli, joka ne kananmunat itselleen "voitti".. Luikerteli vedosta ja huonona syöjänä suostui syömään vain yhden.. ;) Voi taas todeta, että omena ei ole kauas puusta pudonnut ja itsepäisyys on vahvasti suvussamme kulkeva hyve...

Mitä itse puuhaat /tapasit puuhata isovanhempiesi kanssa? Onko ehdotuksia mitä muita pieniä projekteja voisi tehdä isovanhempien kanssa, jotka eivät ole niitä tyypillisimpiä mutta helpottavat arkea kummasti ( itselle tulee mieleen esim samaisesta vierailusta imurin pölypussin vaihto)?

2 kommenttia:

 1. Tätä oli hauska lukea. Itse en ole voinut puuhastella isovanhempieni kanssa mitään. Yhtä en ehtinyt koskaan nähdä ja muittenkin näkeminen oli harvinaista herkkua, eli enintään kerran vuodessa. Asuttiin niin kaukana. Ja ollessani 16 v. kuoli heistä se nuorinkin. Nyt omien lasten kanssa on vähän sama tilanne:( On kyllä rikkaus, kun isovanhemmat on helposti tavattavissa ja vielä hienompaa kun jotain voi yhdessä puuhastellakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kommentoit!
   Kiva kuulla, että oli hauska lukea. En oikein ollut varma kiinnostaako tämä ihmisiä ja saanko tekstini kautta välitettyä sen hermoja hieman kiristävän tohinan, ihastelun ja naurun jota putkioperaatio aiheutti.
   Ikävä kuulla, että itse et ole päässyt puuhastelemaan isovanhempiesi kanssa. Löytyisiköhän adoptiovanhuksia mistään?:)

   Poista