lauantai 8. elokuuta 2015

Porkkanaöljy - joskus hieman suomalaisempi...

Öljyjen maailmaan uppoutuessa tulee kahlattua mitä kaukaisempia öljyjä. Tuskimpa kookos-, oliivi- tai arganöljy on valmistusvaiheessa kuullutkaan pienestä, mutta ah niin rakkaasta Suomesta. Haluaisinkin nyt kiinnittää huomiota hieman vähemmälle huomiolle jääneeseen porkkanaöljyyn, joka on hieman lähempänä koto Suomea (ainakin välillä...)

Porkkanaöljy on ollut jo pidempään kaupan useammalla eri merkillä, mutta nyt huomasin sen uudelleen tulemisen. Dermosilillä on varmaankin sormensa pelissä, sillä yllätyssuosioon noussut  Ecocert-uutuus on jo pidempään ollut loppuunmyyty sen nettisivuilla ennenkuin varastoja saatiin täydennettyä. Enkä yhtään ihmettele - kaunis 100ml:n pumppupullo reilun 10 euron hintaan täynnä lupauksia pehmeämmästä ja nuorekkaammasta ihosta. Tässä versiossa on mm.Buriti-siemenöljyä, manteliöljyä ja auringonkukanöljyä.

Kuva otettu Dermolehti touko-kesäkuu 2015

Yleisellä tasolla voidaan todeta, että porkkanaöljy ei ole porkkanasta tiristettyä vaan uutettua öljyä. Porkkanaa uutetaan auringonkukansiemenöljyssä ja näin saadaan kaunis ihoa hieman värjäävä oranssinen öljy. Oma öljyni eli Reformi porkkanaöljy + GLA sisältää myös avokadoöljyä, ihoa suojaavaa beetakaroteenia sekä helokkiöljyä. GLA tulee helokista saatavan gamma-linoleeni- hapon lyhenteestä. Suomalaisuuden puolesta kuitenkin vielä puhuu se, että Reformin tuote valmistetaan Suomessa. Avokadoöljy hieman häiritsee muuten kotimaista tuotetta. Lähde


Porkkanaöljyn kehutaan antavan iholle kauniin ja päivettyneen sävyn. Myös näin kesäaikaan sen ihoa auringonotolle valmistava sekä sen jälkeen hoitava vaikutus on tarpeen. Myös rusketuksen kehutaan säilyvän pidempään. Porkkanaöljyn kerrotaan sisältävän ainakin B, C, D ja E-vitamiinia. Porkkanoita kannattaa nauttia myös sisäisesti paremman rusketuksen toivossa, mutta liiallisesti nautittuna voi saada hypervitaminoosin eli liikaa vitamiineja sisältävän tilan. Eli ei hyvää mahan täydeltä.

Bb-voide + porkkanaöljyMeikkivinkkinä haluaisin kertoa, etä sekoittaessani pienen määrän porkkanaöljyä Bb-/meikkivoiteeseen saan hehkuvan ja vielä kesän tuntua fiilistelevän kevyemmän pohjan. Kokeile!

Onko porkkanaöljy sinulle tuttu? Uskallatko sekoittaa meikkivoiteeseen?

4 kommenttia:

 1. Tätä on pakko kokeilla :) Ei muuta kuin porkkanaöljyn ostoon siis :) Leppoisaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvää sunnuntaita myös sinne!
   Suosittelen kyllä kokeilemaan porkkanaöljyä, voit vaikka ihastua!;)

   Poista