keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Jatkoa voidepalalle... Ja huuhteluaineelle.

Totta kai tein voidepaloja uudestaan. Ja nyt "unohdin" ohjeen täysin. Sen sijaan, että olisin laittanut osan kutakin, niin päädyin lisäämään mehiläisvahan osuutta varmaankin noin 1.5 osaan. Tulos oli kovahko.
Nyt olisi siis kompromissin aika. Ensimmäinen tekemäni pala, jossa kaikkea on yksi osa on ihanan pehmeä, jopa käteen sulava. Tuoksu on hyvä ( taisin lisätä kaakaojauhetta ja hunajaa joukkoon palaa tehdessäni), mutta säilytystä ja käsittelyä ajatellen mahdollisesti koostumus hieman liian pehmeä. Toinen tekemäni pala taas on enemmän vahamainen ja kova sekä tuoksu ei ole niin houkutteleva...

Jään siis miettimään sitä täydellistä koostumusta... ;)

     Pimeähkö valokuva, mutta värieron ainakin huomaa... Oikealla versio 1& vas 2...

Huuhteluaine on taas ollut menestys. Asuessani nyt toistaiseksi vanhempieni luona on eläinlauma todella suuri kun kahden talouden eläimet ovat yhdistyneet. Tästä mahdollisesti seurauksena sekä uuden kissan tulon jälkeen on alkanut pieni pissakartelli kissojen osalta. Mm. puhtaat vaatteet, matot, jopa sanomalehdet ovat saaneet merkinnän. Eläinlääkärin luona tuoreimman kissaneidin (a.k.a pissailija) terveys todettiin hyväksi. Nyt siis stressin purkuun vielä tukevimmin asein...

Yksi huuhteluaineen tehtävä on ollut poistaa kissanpissan hajua. Ja siinä se on onnistunut mielestäni suhteellisen hyvin. Kaikki kissanpissaa enemmän tuoksutelleet tietävät sen takerumismahdin. Hajua on todella vaikea saada pois. Huuhteluaine on tuonut ainakin helpotusta vaatteitten tuoksuun ja etikka on poistanut hajuja. Tuoksuksi on jäänyt vieno marjojen tuoksu hoitoaineen ja lisäämäni Marjamehu -tuoksuöljyn vivahde.

Uusi satsi tehdään vanhan loputtua. Mahdollisesti eri tuoksuilla!

En ole koskaan pitänyt itseäni teimpä ite-tyyppinä. Pienet kokeilut ovat kuitenkin tuoneet iloa sekä koen ne tärkeäksi osaksi kuntoutumista. Jos vielä kesällä en kyennyt ottamaan itse ruokaa lautaselle tahi juomaan tavallisesta lasista, on ilo huomata, että tällä hetkellä kykenen puuhailemaan pieniä projekteja ja jopa vähän ruokaakin. Blogin kirjoittaminen on minulle suuri asia ja sekin myös kuntoutusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti