keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Teimpä ite: Voidepala

Tein tällä ohjeella palat jo varmaankin pari kuukautta sitten, mutta olen pihistellyt postausta.. :D Ohjeen löysin tietenkin YouTubesta käyttäjältä PromisedJubilee : Hard lotion jne.

En tietenkään pysytellyt täysin ohjeessa.. Ohjeiden noudattaminen kun ei sovi luonnolleni, ei ainakaan näissä asioissa. ;)

Perusohje olisi suunnilleen näin
Osa voita
Osa mehiläisvahaa
Osa kookosöljyä 
(Hunajaa)

-> Sulata vesihauteessa, sekoita ja kaada varovaisesti muotteihin.

Itse yhdistin vanhemman vadelmansiemenöljyn, Babassu-voin ( kiinteä huoneenlämmössä) sekä mehiläisvahan. Mukaan laitoin hieman hunajaa ja kaadoin muffinsivuokaan paperille (?).

Vesihaude- valmisteluni..

Öljyn joukkoon hunaja. Olisi kai voinut lisätä lopuksikin...

Mehiläisvaha joukkoon, kuten myös Babassu- voikin. Sekoittelu.

Uteliaisuuttaan sorkitut palat ;)Olen pitänyt todella paljon voidepalastani. Mittasuhteet olivat hieman hatarat ja hunaja tuntui jäävän pohjalle. Ulkonäkö ei ole fiinimmästä päästä, mutta ensimmäiseksi kerraksi ja vielä toimintaterapeuttiseksi tapahtumaksi varsin oivalliset. 
Suihkun jälkeen hinkkaan palaa kostealle iholle. Ekologista on se, että itse palasta ei jää mitään muuta jäljelle kuin paperi ( voikohan kompostoida?) ja uskoisin, että suurempia eriä ostamalla raaka-ainetta luontokin kiittäisi pakkausmateriaalin vähentyessä... Vanhat öljyt saa myös kiertoon.. Loistava lahjaidea ?

2 kommenttia:

 1. vielä ekologisempaa jos käytät silikonimuottia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Silikonimuottia en omista, mutta ehkäpä joku päivä vielä sellaisen hankin. :) voisikohan vanhoja voidepurkkeja käyttää myös muottina?

   Poista