keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Minimalismi- ilot vai kirot?

LöysinYouTubesta loustavan videon - A rich life with less stuff ,jossa puhuu www.theminimalists.com blogin miehet. He kertovat siitä kuinka kivutessaan uraputkessaan he eivät löydä perinteisellä tavalla onnea, vaan tarvitsevat aina enemmän rahaa ja tavaraa tullakseen onnelliseksi. Tuttu juttu ainakin osalle meistä.

Tuntuu siltä, että yhteiskunnassamme arvostetaan kovaa työtä, suuria veroprosentteja ja aina uudempia tavaroita. On hyväksyttävämpää tehdä ylitöitä kuin lyhennettyä työviikkoa. On oikeutetumpaa valittaa stressistä kuin kertoa siitä kuinka rentoutui kotona vaikka puutarhassa tai kirjaa lukien.

Olen itse ollut kova tekemään töitä. Ylityötunnit olivat enemmän tottumus kuin satunnainen tapahtuma. Aina suuremman palkan perään hapuilu oli minua ja löydän ostettavaa tavaraa vaikka autiomaasta. Jotta olisin onnellinen. En ole kuitenkaan täysin sitä ollut.

Haluan uskoa kohtaloon. Haluan uskoa jatkuvaan oppimiseen. Siihen, että tipuin uraputkestani nykyään osittaiseen pyörätuolielämääni, jatkuvaan epätietoisuuteen ja pakolliseen hidastamiseen syystä. Jollei syytä löydy niin haluan ainakin oppia tästä kaiken sen mikä vain on mahdollista. Uskon, että tämä tuli kuin tilauksesta. Ehkäpä nyt olisi hyvä hetki miettiä arvomaailmaansa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti