maanantai 15. joulukuuta 2014

Kauramöykyt eli kaerakäkk gluteiinittomasti ja vapaasti mukaillen

Vanhempani toivat Virosta tuliaisena kaerakäkk-keksejä, joista sävelsin oman ja gluteiinittoman möykkyohjeen... Hyvää tuli ja päivän kuntouttava rupeama tuli tehtyä hymy huulilla...
Alkuperäinen ohje virolaisella perhefoorumilla.

Kauramöykyt/Kaerakäkk gluteiinittomasti

4dl kaurahiutaleita
200g voita/kookosöljyä
2dl sokeri-stevia sekoitusta/ruskeaa sokeria (ruskealla sokerilla tuli mehukkaammat!)
2 munaa
loraus piimää/ pari rkl maitorahkaa
vajaa desi gluteiinitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
reilu desi siemensekoitusta (improvisoi!;D)

Sekoita kulhossa aineet keskenään sulatetun voin/kookosöljyn kanssa. Kaada joukkoon piimää/ rahkaa fiiliksen mukaan. Lisää joukkoon siemeniä (esim. Salaattisiemensekoitus tms.), kunnes taikina tuntuu hyvälle. Tiputtele lusikasta rennosti leivinpaperille möykyiksi ja paista uunissa 200 asteessa 15 min.
Valmiita nautittavaksi, kun reunat ovat hieman ruskeat ja pohja napautuksella kova/kullahtava.

Kuumat möykyt + maito = onni


Samalla lämmöllä tein ihanasta tänään löytämästäni Kaunis helmi-blogista gluteenittoman mutakakun.

Ensi kerralla täytyy muistaa rasvata vuoka... :)


Marjasorbettijäätelöä + kakkua = syntisempi onni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti