sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kiusauksen uhri...

Olen itse ollut koulukiusattu ja kannan niitä jälkiä koko elämäni. Voin siis täydestä sydämestäni yhtyä siihen, että vitsailullakin on rajansa.

Etsin YouTubesta glamour- meikkiä koskevia videoita. Löysin hyvin kiinnostavan dokumentin povipommi Katie Pricesta ja hänen Harvey pojastaan. Aikaisemmista tositv- ohjelmista, joita olin sattunut näkemään, olin tietoinen hänen Harvey- pojan erityisyydestään. Nyt tietoa tuli paljon enemmän ja aivan eri kantilta.

Harvey on syntymästään saakka ollut erityislapsi. Hänellä on ongelmia mm. hormonitoimintansa suhteen, näkökyky on rajoittunut ja hän on autisti. Katsellessani hänen toimiaan pystyin vain ihailemaan aikaisemmin pinnallisena pitämääni Katieta ja hänen kykyään tuoda kaaoksen keskelle rauhaa ja tarjota mahdollisuuksia pojallensa hänen kyvyillensä uskolliseena.

Dokumentin ideana oli käsittääkseni tv- koomikon esittämä seksuaalinen vitsi Harveysta ja raiskauksesta ja siitä seuranneesta kohusta koskien niin Harveyta kuin muita "erityisihmisiä". Tässä kohtaa pitäydyn vapaassa ja vaillinaisessa suomennoksessa. Katie tapasi dokumentin aikana muita erityislapsia/- nuoria ja valotti heidän arkeaan. Useammasta pyynnöstä huolimatta hän ei saanut koomikolta anteeksipyyntöä.

Katie standing up for Harvey on tunteita ja ajatuksia herättävä dokumentti ja askel kohti vähemmän eriarvoista maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti