torstai 15. tammikuuta 2015

Toimintaterapiaa: kahvinkeittimen puhdistus

Kuten olen tainnut jo aiemmin mainita, niin pyrin joka päivä jonkinlaiseen itseni aktivointiin oman jaksamisen rajoissa. Havahduin netissä pyöriessäni, että kahvinkeittimen syväpuhdistus olisi hyvä kokeilu. Ohjeet netistä ja toimimaan. Lähteenä toimi Kotilieden ohjeet.

Vanhemmillani on parempiakin päiviä nähnyt Moccamasteri, jonka uskon saaneen vain epäsäännölisesti puhdistustoimia...
Kotilieden ohjeissa kerrottiin kahvinkeittimen puhdistamisen mahdollisesti vaikuttavan koneen ääneen, energiankulutukseen ja kahvin tippumisen nopeuteen. Lika keittimessä voi olla peräisin kahvista, jolloin se on rasvapohjaista tai vedestä, jolloin kyseessä on kalkki-saostumia.

Aseenani käytin tiskiharjaa, talouspaperia, astianpesuainetta, etikkaa ja soodaa.

Kalkkisaostumiin tehoaa happoa, joten laitoin reilun mukillisen vettä ja reilu mukillinen etikkaa vesisäiliöön. Annoin keittimen käydä vähän aikaa ja sitten pysäytin laitteen ja annoin vaikuttaa. Lopulta käynnistin laitteen uudestaan. Keitin tämän jälkeen pari pannullista vettä huuhdellakseni vehkeen.

Harmaa vesi ja sakka pohjalla - vielä soodankin huuhtelun jälkeen!:/


Välillä pesin tiskiharjan kanssa pannun ja kannet. Talouspaperilla pyyhin vesisäiliön pohjan ja ulkopinnat.

Sooda oli rasvan vihollinen. Litraan vettä laitoin 3 rkl soodaa ja taas sama systeemi läpi. Annoin käydä hetken, sammutin ja annoin vaikuttaa. Lopulta käynnistin uudelleen. Viimeiseksi keittelin pari pannullista vettä läpi keitintä huuhtaisemaan.

Kyllä, asian olisi voinut kertoa niin paljon lyhyemminkin. Pidetään tätä tekstiä tämän päivÄn terapeuttisena toimintana..;D

Kuinka usein peset oman kahvinkeittimesi?

2 kommenttia:

  1. Ei kyllä tuu kahvinkeitinta hoidettua. Tässä asiassa pitäis ryhdistäytyä kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kommentoit!:)
      Varo vain, kahvinkeittimen putsaukseen voi jäädä koukkuun ;) (mulle sitä ei kyllä tapahtunut), sillä sakkaa tuntuu tulevan huuhteluista huolimatta ja huomaa putsaavansa aina lisää.. Oma intoni on nykyään viemärien putsaus soodalla ja etikalla... Uskomatonta?!?

      Poista