torstai 14. toukokuuta 2015

Nokkosporkkanasämpylät

Palailin kuntoutuksesta kotiin alkuviikosta ja nyt päädyimme äidin kanssa yhteiseen toimintaterapia-tuokioon. Meitä kahta ei kannata päästää samaan aikaan keittiöön, ellei ole varautunut kaaokseen riittävällä huumorilla.;)

Löysimme netissä pyöriessä ohjeen, jolla saisimme tehtyä selvää niin nuhjuisista porkkanoista kuin yrttimaan valloittaneesta nokkosestakin. kotiruokalista.blogspot.fi löytyi ihanan anteeksi antava-ohje ja tietenkin yhdistimme siinä niin nokkosen kuin porkkanan kerrallaan eikä eri satseihin.

Virkistävää oli huikata äidin puhuessa sämpylän pyörittelystä, kohottamisesta jne. että ei ohjeen antajakaan niin tarkkaan tehnyt. Ja hyvää tuli silti!


Oma versioni...

Nokkosporkkanasämpylät:

2,5dl vettä
2,5dl maitorahkaa
Pss kuivahiivaa
3tl hienoa merisuolaa
4rkl siirappia
Reilu loraus öljyä
Yhteensä n 10dl jauhoja ja siemeniä (vehnäjauhoja, kauraleseitä, kesäkurpitsansiemeniä, chia-siemeniä)
3 porkkanaa raastettuna
N 2dl silputtua nokkosta (latvo saksilla nokkosta pari ylintä lehdykkää, huuhtele, silppua ja lorauta päälle hieman kuumaa vettä jos murehdit polttamista. Kaadoin nokkoset veden kera taikinan joukkoon)

Raasta porkkana ja silppua nokkonen. Lisää halutessasi pieni määrä kuumaa vettä nokkosen joukkoon. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää ne nesteeseen. Lisää muut aineet vähitellen sekä porkkana ja nokkonen veden kera. Suolaa ja siirappoa lisää maun mukaan. Lisäile jauhoja/leseitä/ siemeniä oman mauan mukaan kunnes taikinan koostumus on mielestäsi hyvä. Tiputtele lastalla leivinpaperille sämpylät. Itse sain 18kpl. 225 astetta 15-20 min.

Tarkempien ohjeiden ja oikeiden määrien toivossa suosittelen alkuperäistä lähdettä Kotiruokalista:sämpylöitä nokkosesta ja porkkanasta

Persoonallinen sämpylä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti