Kuntoutumisen aikana on leivonnasta tullut eräs lempipuuhiani, varsinkin kun kaikki pitää opetella alusta. Mittojenkin handlaaminen on pienoista tuskaa, mutta syötävää onneksi kehittyy. Ja porukat eivät ole turhan kranttuja.
Olen jo aiemmin maininnut nokkosporkkanasämpylät, joitten kautta olen toteuttanut "enemmän on enemmän"-persoonaani oikein urakalla. Äitini teki jääkaapissa talven yli säilyneistä karpaloista kiisseliä, joista osan marjoista käytti survoen siivilän läpi ja kuoret jäivät yli. Nämä käytin taikinaan porkkanan sijaan sen tutun nokkosen parina.
Viime syksyn karpalot pienellä sokerihunnulla..
Karpaloista osa survotaan siivilän läpi ja mehu käytetään kiisseliin,
osa karpaloista selviää kattilaan saakka kokonaisena.
Ylijääneet kuituiset kuoret
Karpalonkuoret ja nokkonen...
...rakkaustarinan tuloksena herkulliset sämpylät!
Kun viime leipomuksista oli mennyt jo hieman aikaa, päädyin tänään taas tekemään sämpylöitä. Karpalon sijaan käytin jääkaapissa lojuneen hapankaalin pienoista ennakkoluuloa kokien. Pelko oli kuitenkin turha!
Jämäksi jäänyt hapankaali...
... uppoutui taikinaan jälkiä jättämättä!
Tuloksena herkulliset ja hieman pähkinäiset sämpylät
vain aavistuksella hapankaalin makua.
Oi miten herkullisen näköistä ja ekologista! Ihailen kaikkia jotka osaavat keittiössä touhuta, itse en lukeudu näihin ihmisiin :D Ihanaa kesää!
VastaaPoistaVoi kiitos Mirtsu kommentistasi! Katson sinua kyllä ylöspäin mitä ekologisuuteen tulee. Itse taidan lukeutua vain harrastelijoihin..
PoistaKeittiöhommiin oli minullakin "kynnystä", kunnes päätin suhtautua siihenkin vähemmän vakavasti... Kannustan kokeilemaan!
Sinulle ja konnille myöskin lämmintä kesää! :)
Tulin vastavierailulle.Hyvältä kuulostavat sämpylät.Kaikenlaisilla lisäyksillä saa hyviä sämpylöitä:)
VastaaPoistaKiitokset vierailusta ja tervetuloa toki uudestaankin! On kiva lisäillä sämpylöihin aineksia, jotka mahdollisesti muuten menisi hukkaan. :)
Poista