tiistai 23. kesäkuuta 2015

Nyt ne tuli.... (Nimittäin volgansienivauvat!)

Olen ylpeä äiti, joka on rakentanut pesää jo muutaman päivän ajan. Ja haaveillut siitä useamman kuukauden ajan. Nyt sitten tärppäsi. :) Ihan aikuisten oikeaa äitiyden ihmettä en ole saanut kokea, mutta jo tästäkin tulen iloiseksi..

Olen kuullut volgansienestä ohimennen jo pari vuotta sitten. Tutustuin asiaan paremmin kevään aikana ja nyt vihdoin tilasin volgansienivauvat volgansieni.blogspot.fi Ninalta niin itselleni kuin mummullenikin. Tänään omani tulivat postissa kirjekuoressa, jossa oli minigrip-pussin sisällä muovipussissa ruskeaa nestettä ja klönttejä. ;) taustana koko komeudelle oli kirjekuoreen laitettu tukea antava pahvi. Hellyydellä mitä ilmeisemmin pakattu.


Lyhyesti kerrottuna volgansieni eli Kombucha on mikrobikasvusto, joka lisää ympärillä olevaan teehen terveyteen positiivisesti vaikuttavia aineita käyttäen ravintona teessä olevaa sokeria. Olen lukenut sen auttavan reumassa, lisäävän aineenvaihduntaa sekä antavan energiaa muutaman asian mainitakseni. (Lähde, youtuben useat eri videot, Pääasiallinen lähde)

Tänä iltana aion perehtyä vauvojeni hoitoon. Teevesi on jo kiehunut ja teepussit hautumassa. Lasipurkkeihin olen laittanut sokeria, jotta en pillaa sokerista teetä ympäri keittiötä (vinkki Ninan volgansieni.blogspot.fi:stä). Vauvoja on ihasteltu useamman kerran ja teeveden lämpötilaa kokeiltu malttamattomana ja usealla eri sormella. Puhtaalla sormella.

Lopulta teeveden uskalsi kaataa sokerin kaveriksi...

Sienet pääsivät uusiin koteihinsa

ja säilytykseen jääkaapinpäälle...

Uskoisin, että seuraava viikko on jännittävää seurattavaa. Kasvaako sieni? Ilmestyykö kuplia? En ole tainnut pitkään aikaan olla mistään näin kihisevän innostunut. Ja kaikki laitetaan taas kuntoutumisen piikkiin !;D


Oletko aikaisemmin kuullut volgansienestä? Kiinnostaisiko kokeilla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti