Olen erittäin huono juomaan, ainakin näin nykyisin. Mutta viimeksi jouluna ja nyt juhannuksena kaivoin jääkaapin porukoilta useamman vuoden takaisen lasipurkin pohjan raparperisnapsia. Otimme äidin kanssa juhlan kunniaksi pienet tömpsyt. Ja purkki palasi odottelemaan seuraavaa tähtihetkeään.
Ensimmäisestä kokeilusta on aikaa ja snapsin alkuperäisen ohjeen voit löytää Kemikaalicocktail- blogin Nooran sivuilta. Mutta, mitäpä en tekisi kuntoutumisen nimeen, joten eikun raparperimetsäl!;).
Raparperisnapsi
Puhdas lasipurkki
Raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
Kirkasta viinaa ( itsellä 40% )
Kanelitankoja
Hunajaa
Kuori raparperinvarret ja paloittele pienehköiksi paloiksi. Täytä lasipurkki raperperilla ( itse täytin reilu puolet ) ja kaada kirkasta viinaa niin paljon, että palat peittyvät. Lisää kanelitanko/-ja ( itse laitoin kolme ). Lisää hunajaa, jatkossa maun mukaan voit lisätä makeutusta. Kansi kiinni ja hautaa jääkaapin porukoille. Ilahdu iloisesti syksyn pimeinä iltoina ja maista sekä mausta tarvittaessa :)
Omaan alkuperäiseen purkkiini olen lisännyt kirkasta jo pariin otteeseen. Jatkossa varmaankin siirryn uuteen purkkiin ja käytän vanhan purkin raparperit leivontaan tai jälkiruokiin. Mitäänhän ei heitetä hukkaan!:D
,
Raperperipuskamme
Raparperi paloiteltuna puhtaassa lasipurkissa
Kirkasta kaadetaan kunnes raparperit peittyvät
Joukkoon solahtaa pari kanelitankoa...
...ja kukkurallinen ruokalusikka hunajaa...
Kansi päälle ja sekoitus. Sitten jääkaappiin.
Olen ymmärtänyt, että kypsyminen vie muutaman kuukauden. Säilyvyys sitten on useamman vuoden luokkaa ja testattu on. Hieno joululahja tai pieni muisto ystävälle.
Onko raparperisnapsi sinulle tuttu? Aiotko kokeilla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti