keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Arjen luksusta - termospullollinen teetä

Arki on pääasiassa juuri sitä arkea. Harvemmin on suurempia juhlia, glittereitä tai matkoja Pariisiin. Ei nyt ja tuskimpa aiemminkaan. Mitä glitterin tulee, niin työaikana kyllä suosin mustaa nestemäistä rajausta missä oli pientä glitteriä kaiken muun näyttävyyden lisäksi. Vaihtaessani työpistettä silloinen työkaveri tuli viimeisenä työpäivänäni lopulta kysymään mitä silmissäni oikein on kun kimaltelee. Ihanaa, että hän oli huomannut!:)

Loppujen lopuksi elämämme on aika paljon sitä miksi sitä itse muokkaamme. Paljon on asioita joihin emme voi itse vaikuttaa, mutta voimme vaikuttaa siihen miten suhtaudumme asioihin. Se on aina hyvä muistaa. Tallatessani metsäpolkua uskollisen koirani kanssa aloin miettimään kuinka monia asioita elämässäni on, joita voisin todella kutsua arjen luksukseksi- asioita, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan saavat minut tuntemaan itseni ”pisteeksi i:n päälle”.

Ostin viime vuonna Airamin termospullosetin, jossa oli isompi ja pienempi termospullo. Olin alunperin ajatellut, että toinen pulloista voisi olla ennemminkin matkamuki, mutta vahinkoalttiina tiivis pullo käsilaukussa tuntui sitten paremmalta ratkaisulta. Setti oli todella edullinen ja olen kyllä käyttänyt pulloja hintansa veroisesti.
Luksukseni on termospullollinen kofeiinitonta teetä sängyn vieressä nautittavaksi niin aamulla hitaaseen heräämiseen kuin kirjan kanssa juotavaksi. Pieni asia, vaivahan on melkein sama kuin teen teko mukiin, mutta ilo on paljon pidempi aikaisempi! Aamuni ovat usein tahmeita ja hitaita kehon ollessa kovin jäykkä ja kipeä. Tätä vaikeaa ja mieltäkin alentavaa kokemusta vastaan olen ottanut rennon asenteen ja nautinkin teetä kaikessa rauhassa kunnes pääsen liikkeelle ja olo vetreytyy. Välillä laitan teen joukkoon hunajaa nautintoa lisäämään. Siinä on jotain ah niin ihanaa, kun höyryävä kuppi on kämmenissä ja hetki on vain sinua varten. Termospullo pitää teen lämpimänä jopa parikin vuorokautta, joten yhdestä pullosta riittää useampaan teehetkeen. Toki huolellisesta pullon puhdistamisesta on hyvä huolehtia kun tee on ollut siinä pidempään.


Millaisia arjen luksuksia sinulla on? Voisiko termospullo sängyn vieressä olla kokeilemisen arvoinen asia?  Entäpä pieni termospullo käsilaukkuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti