perjantai 5. syyskuuta 2014

Teimpä ite: Vaatteitten feikkiraikastus!

Olen mahdollisesti universumin ainut nainen, joka ei tuoksu aina ruusunnupuille. Kyllä, tunnustan. Jälleen kerran. Ihoni erittää jotain mystistä ainetta vaatteisiini, mikä saa ne haisemaan tosimummolle tai kellarille. Tai, mieluisampi vaihtoehto olisi se, että kaikki pesukoneet kaikissa niissä eri paikoissa, joissa minua on tänä kesänä hoidettu on missannut koneen syväpuhdistuksen.

Harmittavaista on vain se, että todennäköisempää on minun mystinen eritykseni. Onneksi voin aina syyttää kipulääkkeitä, kehon puhdistumista jne.

Pyrin pesemään vaatteet niitten likastuessa, muuten tuuletan. Joskus kuitenkin yhdestäkin käytöstä tai kaapista ottaessa voi tunkkaisuus olla mystisesti imeytynyt vaatteeseen. Outoa.

Kuitenkin tilanteen ollessa se mikä se on päädyin kehittämään asiaan ratkaisun-
Nopeasti tehty spray vaatteen raikastamiseen. Ikävä kyllä kuvaa uusikäytössä olevasta spraypullosta ei ole. Mutta idea on simppeli:
- etsi kätköistäsi tyhjä hienosumuinen suihkepullo
- täytä pullo osittain vedellä
- tiputa joukkoon esim. Eucalyptuksen eteeristä öljyä välillä tulosta tuoksutellen (~5-10 tippaa)
- sumuta raikastusta vaativaa vaatetta etäältä, vaaleaa vaatetta vielä etäämmältä ( pisaravaara!?)

Käsittelin maanantai- aamuna ennen laitostumisen alkua villatakkini. Toimi, mutta villatakkiin ei jäänyt liian vahvaa eikä myöskään tunnistettavaa hajua...

Hetkellistä raikkautta. Omalla vastuulla! ;)

P.s. Voit myös raikastaa pyykkiä kuivausrummussa laittamalla kosteaan rättiin hieman tuoksua ja rätin pyykin joukkoon lyhkäiseksi aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti