lauantai 30. elokuuta 2014

Skin Deep Database...

Olen rakastunut ( tietenkin liioittelua... ;) ) EWG's Skin Deep tietokantaan. Haluaisin vähän kerrallaan siirtyä ostamaan minulle terveellisempiä kosmetiikkatuotteita ja vähentää kemikaalikuormaani...

                                                                     Kuva täältäTiedättekö ne hurjat elämäntyylimuutokset, jossa kaikki vähänkään vanhaan viittaava heitetään lähinnä roskiin tai joskus toki lahjoitetaan... Minusta ei ole siihen. En halua laittaa hyvää tavaraa roskiin tai tuhlata sitä muuten. Haluan käyttää sen ! Joko siihen tarkoitukseen mihin se on luotu tai sitten hieman varioiden...

Minulla on valtavat, siis todella valtavat varastot kosmetiikkaa. Olen onnistunut järjestämään suurimman osan kasvo- ja vartalonhoitotuotteista omiin kannellisiin muovilaatikoihin käyttötarkoituksensa mukaan. Meikit taas löytyvät vaatekaapista jaettuna hyllyille.

Minulla on siis paljon käytettävää. Kuitenkin haluaisin aina välillä kokeilla uusia tuotteita ja siinä Skin deepin tietokanta on oiva apuväline. Vinkkejä parempien tuotteitten valintaan löytyy runsaasti ikä- ja sukupuoliluokittain. Itse pyrin välttämään parabeeneja, phlaatteja ja haluaisin sanoa 'fragrance', mutta siinä tuskin onnistun. Kosmetiikkatuotteen inci- listassa oleva ' fragrance' nimittäin voi sisältää useita eri kemikaaleja, joita yhteisnimitetään sanalla fragrance.


                                                                       Kuva täältä

Näppärää tietokannassa on se, että sieltä voi etsiä tuotteita nimellä ja tietokanta antaa tuotteelle turvallisuus"arvosanan" perustuen yli 50 eri tietolähteen tietojen yhdistämisestä. Toki tuotteita voi myös selata käyttökohteittain. Arvosana tuotteen turvallisuudesta annetaan 0-10 perustuen tuotteen turvallisuuteen pienestä suureen haitallisuuteen.
Yllättävää on ollut se, että on tuotteita, joita ei ole mainostettu " orgaaninen" ym. nimikkeellä ovat
pärjänneet yllättävän hyvin verrattuna taas tuotteisiin, jotka " ratsastavat ekologisuuden
aallonharjalla". Täältä onkin hyvä tarkastaa uusia tuotteita ostaessa mitä tuotteet todella sisältävät.


Ohessa tuotteita, joista olen hyvinkin yllättynyt, mutta positiivisesti.
Maybelline Fit me! sarjan puuteri useammassa eri sävyssä on saanut luokituksen 1
E.l.f sarjan aivan ihana Studio High Definition irtopuuteri on saanut luokakseen 0 ja osa Studio sarjan poskipunista on saanut arvosanan 2. Myös luomivärinpohjustaja, jolla on myös vahvoja kannttajia Youtube- yhteisössä on saanut arvosanakseen 2.
-Wet'n Wild sarjan Fergie luomivärit saivat arvosanan 1
- Suuri yllättäjä :Lumene Blueberry Volume mascara sai arvosanan kaksi
- Loreal ja ainakin E.l.f pärjäsivät hyvin myös nestemäisten rajausten sarjassa...

Suosittelen tutkimaan. Yllättäviä löytöjä voi tehdä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti